Search recipes form

Søg opskrift

Search recipes form

Søg opskrift

Fisk med pommes frites

Ingredienser:

500 g små delikatessekartofler

1 løg, 2 spsk olivenolie

1 spsk revet citronskal

salt og groft kværnet sort peber

600  fiskefilet f.eks. torsk

1 dl hvedemel

1 æg, 1 dl rasp

ca. 1 spsk smør til stegning

salt og kværnet peber


Sovs:

2 dl Heinz Ketchup

1 spsk mayonnaise

1/2 dl crème fraîche


Tilbehør:

citronskiver evt.

friske timiankviste

  • Portioner: 4 pers
  • Tid: 35 minutter

Fremgangsmåde:

  1. Del kartoflerne i halve, og læg dem i et ildfast fad sammen med løg i både.
  2. Bland med olivenolie og citronskal.
  3. Krydr med salt og peber, og stil det ind i ovnen ved 225 °C i ca. 25 minutter.
  4. Læg hvedemel og rasp på flade tallerkener.
  5. Ægget i en skål. Tilsæt en spiseske vand til ægget, og pisk det sammen.
  6. Del fisken i stykker, og krydr med salt og peber hele vejen rundt.
  7. Vend fisken først i hvedemel, derefter æg og til sidst rasp. Varm smørret op i en stegepande, og steg fisken ved middelvarme, til den får en gylden stegeflade på begge sider.
  8. Rør ingredienserne til sovsen sammen, og server til fisken og kartoflerne. En citronskive og evt. lidt timian som tilbehør.

 

print