Search recipes form

Søg opskrift

Search recipes form

Søg opskrift

Grillede kyllingespyd med grøntsager

Ingredienser:

700 g kyllingelårfilet

3 løg

2 tsk sambal oelek

2 spsk rapsolie

1 lime

3 søde kartofler

1 stilk bladselleri

1 gul peberfrugt

1 rød peberfrugt

3 fed hvidløg

1 rød chilifrugt, udkernet og fint hakket

Heinz Chili Sauce

1 spsk HP-sauce

1 dåse frisk koriander

2 spsk limesaft

1 løg

Ca. 1/2 dl ristede mandler

Olie til stegning

Salt og peber

2 tsk sambal oelek

1/2 dl japansk soja

  • Portioner: 4 personer
  • Tid: 30 minutter

Fremgangsmåde:

1. Læg grillspyddene i vand. Fjern fedt og sener fra kyllingelårfileterne, og kom dem på spyd sammen med løg i både.

 

2. Bland derefter sambal med rapsolie, og pensl kylling og løg med blandingen. Krydr med salt og peber.  

 

3. Skræl de søde kartofler, og skær dem i mindre stykker. Skær blegsellerien i skiver, og skær peberfrugterne i mindre stykker. Hak hvidløg, og skær løgene tyndt. 

 

4. Bland ingredienserne til sovsen sammen. (Heinz chilisauce, HP sauce, soja, chilifrugt, sambal oelek, limesaft) 

 

5. Grill spyddene ved middelvarme ca. 3-4 minutter på hver side. Sæt en lime-båd i toppen, og hold dem varme. 

 

6. Stil en wokpande (som du ikke er så øm over) på risten. Hæld lidt olie i, og steg derefter de søde kartofler, til de har fået en fin farve. Krydr med salt og peber.

 

7. Tilsæt resten af grøntsagerne, og woksteg dem i nogle minutter. Bland halvdelen af sovsen i, og drys hakket koriander og søde mandler over. Server til spyddene med resten af sovsen.

print