Ingredienser:
4 stk burgerboller
4 spsk crème fraîche
Ca. 12 små tomater i forskellige farver
1 løg
1 rød chilifrugt
5 dl blandet salat
600 g oksefars
1 dl crème fraîche
1 spsk dijonsennep
1 pk bacon
Kartoffelbåde
Lageragurk
Salt og peber
Syltet løg:
1 rødløg
1/2 dl eddikesprit
1 dl sukker
1 1/2 dl vand
Dressing:
1 æggeblomme
1 tsk Dijonsennep
1 fed hvidløg
1 dl rapsolie
2 spsk crème fraîche
1-2 tsk HP sauce
2 spsk fint skåret purløg
- Portioner: 4 personer
- Tid: 40 Minutter
Fremgangsmåde:
1. Begynd med de syltede løg. Kog eddikesprit op med sukker og vand i en lille kasserolle. Læg de tyndt skårne rødløg i, og lad dem koge med i ca. 1 minut. Tag gryden af varmen.
2. Bland æggeblommen til dressingen med sennep. Tilsæt presset hvidløg, og rør olien i dråbevis. Bland crème fraîche, HP-sauce og purløg i.
3. Bland farsen med creme fraiche, sennep og chilisovs. Krydr med salt og peber, og form derefter til fire bøffer.
4. Smør crème fraîche på brødet, og fordel derefter salat, tomatskiver og tynde skiver af løg og chili ovenpå. Tag kernerne ud af chilien. Grill eller steg hamburgerne ca. 3-4 minutter på hver side.
5. Læg dem på brødene med bacon og løg på toppen. Server med dressingen, lageragurk og ovnbagte kartofler.