2008-12-22

Gryderetter kan ofte forekomme svære og tidskrævende at tilberede, men sådan behøver det ikke at være. Det mener i hvert fald Carsten Olsen, også kendt som Den Skaldede Kok fra tvprogrammet af samme navn. Olsen har lavet tre delikate opskrifter på velsmagende gryderetter, og han giver desuden sine bedste tips til enkle gryderetter til vinterens kolde aftener.

Idéen med en gryderet er i virkeligheden, at det skal være så let som muligt: alle ingredienser skal ned i gryden, gryden sættes over og så er den klar. Men i vores stressede hverdag bliver gryderetten af mange i stedet opfattet som tidskrævende og kompliceret, fordi kødet skal koge i timevis og der er behov for avancerede fonder til smagen.

– Gryderetter skal jo være enkle. At benytte sig af eksisterende smagsforstærkere behøver bestemt ikke være snyd, tværtimod. Jeg kan godt lave kompliceret mad, når det er på sin plads, men ofte findes der ganske enkle måder at opnå en kompleks smag på, f.eks. ved at benytte sig af friske krydderier og krydderurter også i hverdagsmadlavningen, siger Olsen, Den Skaldede Kok, som til daglig er tv-kok, driver cateringvirksomhed og har restaurant i Tivoli.

Heinz tomatketchup benyttes først og fremmest som tilbehør, men er også særdeles velegnet som smagsforstærker i madlavningen.

– I Norden har vi det største forbrug af ketchup per indbygger i verden. Det skyldes bl.a., at vi i højere grad end i andre lande anvender ketchup i madlavningen. Og
rigtig mange mennesker har efterhånden fået øjnene op for, at ketchup kan løfte andre ingredienser og den samlede smagsoplevelse i maden, siger Sophie Rietz-Elvefors, markedschef hos Heinz.

– Hvis det skal gå hurtigt, er ketchup en glimrende ingrediens til din gryderet, en let anvendelig smagsforstærker, der passer til vinterens gryderetter, siger Olsen.

Den Skaldede Koks bedste tips til at lykkes med vintergryden:
- Anvend tynde stykker kød
- Lav store portioner og frys noget ned eller gem til dagen efter
- Bag kartofler eller andre rodfrugter i ovnen mens du forbereder resten af gryderetten
- Servér med salat og brød
- Anvend friske krydderier og krydderurter også i hverdagsgryden
- Anvend produkter som f.eks. Heinz ketchup eller HP-sauce for at fremhæve grundsmagen
- Eksperimentér med de alternative ingredienser, du har i dit køkken

For yderligere information, kontakt venligst: 
Sophie Rietz-Elvefors, marknadschef på Heinz
Tel: 042-38 86 88, 0733-50 77 54 
E-post: sophie.rietz-elvefors@nl.hjheinz.com

For billeder i høj opløsning, kontakt venligst: 
Helle Krogh, e-mail: Helle.Krogh@valoratrade.dk

Om Heinz
Heinz blev grundlagt i 1869 i USA og har siden 1950’erne været på det danske marked. Heinz gennemsigtige ketchupflaske er blevet en kultgenstand. Udover den klassiske ketchup har Heinz i Danmark også lanceret Hot, Mexican, økologisk ketchup samt en ketchup med mindre sukker og mindre salt. Sidst men ikke mindst findes den klassiske Heinz tomatsuppe også i porteføljen.

Vores hjemmeside anvender cookies. Når du anvender vores hjemmeside, giver du samtidig samtykke til, at vi lægger cookies på din computer. Klik her for at læse mere om, hvilke cookies vi anvender, og hvad vi bruger dem til. Flere informationer